Resposta a les preguntes més freqüents

 

1. Què he de fer per accedir al Grau?

Cal fer preinscripció universitària a: http://accesnet.gencat.cat
i marcar l'opció: "Publicitat i RRPP, Grau en; Universitat de Barcelona"

2. Quina és la nota de tall per accedir al Grau en Publicitat i Relacions Públiques de l'Escola Superior de Relacions Públiques, adscrita a la UB?

3. Què és el que determina la nota de tall?

El nombre d'estudiants que sol·liciten plaça aquell curs acadèmic i el nombre de places de nou accés que ofereix una escola o facultat.
L'Escola Superior de Relacions Públiques adscrita a la Universitat de Barcelona és l'únic centre a Catalunya que programa dos torns (matí i tarda) i ofereix un total de 120 places de nou accés.

4. Quin és el criteri que determina l'assignació del torn?

L'Escola prioritzarà als alumnes de la primera assignació en primera preferència, seguits d'aquells que han optat per assignació definitiva, i sempre en funció de les places disponibles per a cada torn.

5. Què vol dir "formalitzar la matrícula"?

Que l'alumne/a ha estat assignat/a per l'Oficina d'Accés a la Universitat de la Generalitat de Catalunya, que ha lliurat la documentació requerida i que ha fet efectiu el pagament corresponent a la modalitat de pagament triada. L'eficàcia de la matrícula resta condicionada al seu pagament complert dins el terminis establerts.

6. Quin és l'horari lectiu?

L'Escola planifica els horaris en un format que afavoreix les pràctiques i/o l'activitat laboral de l'estudiant.
Horari:

 • Torn de matí de 9 a 14 h.

 • Torn de tarda de 16 a 21 h.

El Centre convocarà als alumnes de nova assignació mitjançant un correu electrònic.

7. És obligatòria l'assistència a classe?

La Universitat de Barcelona es reconeix com a universitat presencial.
L'assistència regular a classe és molt recomanable, doncs, dins l'Espai Europeu d'Educació Superior (Bolònia), es prioritza l'avaluació continuada.

8. Quins són els preus del Grau en Publicitat i Relacions Públiques de l'Escola Superior de Relacions Públiques?

L'Escola Superior de Relacions Públiques és un centre privat adscrit a la Universitat de Barcelona.
La titularitat de l'Escola correspon a la Fundación Universitaria Europea de Relaciones Públicas, sense suport de l'Administració Pública.
L'import total del curs acadèmic 17-18 és el resultat de multiplicar el nombre de crèdits matriculats pel seu preu unitari (60 crèdits x 91€) = 5.460 €
A banda, la taxa que estableixi la UB pel proper curs (actualment, la taxa és de 70 € per alumne).

Consulteu modalitats de pagament a l'apartat Preus i Finançament.

9. A quins serveis correspon aquesta taxa addicional que estableix la UB?

El pagament d’aquest concepte porta associada l’expedició del carnet UB, que dóna accés a la seva xarxa de biblioteques, al servei d’Esports i a l’Escola d’Idiomes Moderns i a tots els avantatges dels que pot disposar qualsevol alumne de la UB. Així mateix, permet l’assignació d’una identificació corporativa amb un codi de correu institucional ub.edu i espai d’1 Tb a OneDrive amb opció gratuïta d’Office 365 i accés a un espai personal en el portal d’estudiants MonUB del web de la Universitat de Barcelona.

10. Què vol dir que l'Escola és un Centre Adscrit a la UB?

Que l'activitat acadèmica de l'Escola està tutelada per la Universitat de Barcelona.

11. S'informa que és aconsellable el nivell B2 de llengua estrangera. En què consisteix?

Dues de les assignatures de l'itinerari curricular del Grau s'imparteixen en anglès. Es aconsellable que aquell estudiant que no tingui el nivell reconegut en el moment d'entrar a l'Escola, completi la seva formació en aquesta llengua.
Acredita un nivell B2, aquell usuari que:

   • És capaç d'entendre les idees principals de textos complexes que tractin temes, tant concrets com abstractes, fins i tot si són de caràcter tècnic, sempre i quan siguin del camp propi d'especialització.

   • Pot relacionar-se amb habitants nadius amb un grau suficient de fluïdesa i naturalitat de forma que la comunicació es realitzi sense cap esforç per part dels interlocutors.

   • Pot produir textos clars i detallats sobre temes diversos, així com defensar un punt de vista sobre temes generals indicant els pros i contres de les diferents opcions.

 

Consulteu l'enllaç:

Instituto Cervantes - Marco Común Europeo de referencia

D'acord amb la normativa de la Generalitat de Catalunya, els estudiants que es matriculin a la Universitat, hauran d'acreditar el nivell B2.2 com a tercera llengua estrangera en finalitzar el Grau.

Consulteu l'enllaç:
http://futurambidiomes.gencat.cat/

12. Hi ha programa de Pràctiques a les empreses?

Per tal que l'alumnat pugui acreditar experiència professional en finalitzar els estudis, s'ofereix una àmplia oferta de pràctiques en més de 170 empreses i institucions.

13. Hi ha Programa de Mobilitat?:

L'Escola té subscrits acords d'intercanvi dins els Programes de Mobilitat: SICUE (amb universitats espanyoles) i ERASMUS (amb universitats de la Unió Europea).
Pretenen donar l'oportunitat als alumnes d'aprendre altres metodologies de treball.
Vegeu el Programa de Mobilitat. 

14.Com repercuteix el nou decret d'ordenació universitària (3+2)?

Pel proper curs acadèmic no està previst cap canvi en el grau ofert.

15. On puc obtenir més informació sobre l'Escola Superior de Relacions Públiques de la Universitat de Barcelona, i sobre el Grau en Publicitat i Relacions Públiques que imparteix:

Feu clic aquí per baixar el fulletó informatiu en PDF

Ajudeu-nos a millorar aquesta informació

Si alguna resposta no s’entén prou, o si hi ha altres qüestions que penseu caldria afegir en aquest document, només cal que ens ho digueu: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.