Ara.cat - Mèdia

  • La Fiscalia de Madrid va demanar aquest dimecres que s’arxivés la causa contra l’humorista Dani Mateo per haver-se mocat amb la bandera d’Espanya en un gag del programa de La Sexta El intermedio. En un escrit remès al titular del jutjat d’instrucció número 47 de la capital espanyola, el ministeri fiscal opina que l’acció de Mateo no va més enllà d’una “certa dosi” de provocació “permesa per a la transmissió d’un missatge crític des de la perspectiva de la llibertat d’expressió” i nega que els fets constitueixin ni un delicte d’ofenses o ultratge als símbols d’Espanya efectuat amb publicitat ni un delicte d’odi, els dos arguments que va esgrimir l’organització Alternativa Sindical de Policia per portar Mateo als tribunals.

  • Dues dones. La primera, l’amant. Una noia apassionada i sensual que habita un edènic casalot envoltat de camps d’arròs i de sèquies virginals. La segona, l’esposa. Una metòdica arquitecta que viu en un pis d’una València cosmopolita i tecnològica. Aquests són els dos mons entre els quals transita l’Óscar, el protagonista d’El embarcadero, la nova sèrie de Vancouver Media, la productora d’Álex Pina i Esther Martínez Lobato, impulsors de La casa de papel (la sèrie de parla no anglesa més vista a Netflix), que aquest divendres estrena Movistar+ i que ha sigut coproduïda per Atresmedia Studios.

  • La Filmoteca Valenciana custodia als seus arxius tres pel·lícules pornogràfiques encarregades per Alfons XIII al principi del segle XX, les úniques que de moment es conserven de l'àmplia col·lecció eròtica del monarca espanyol. Les cintes, titulades 'El confessor', 'El ministre' i 'Consultori de senyores', van ser dipositades a la Filmoteca per un particular al principi dels anys 90 i, després de restaurar-les i digitalitzar-les, es van incorporar a l'arxiu audiovisual de la institució.