Ara.cat - Mèdia

  • De la Transició al govern de Rajoy, El Jueves arriba als 40 anys, que se celebren avui, reivindicant-se com a abanderat de la llibertat d’expressió. La revista de sàtira política i social va néixer a Barcelona el 1977, quan Espanya experimentava el moment de màxim esplendor del còmic per a adults. De totes les revistes humorístiques aparegudes a la dècada dels 70, com El Papus, Por Favor o Hermano Lobo, és l’única que sobreviu.

  • Sigui quina sigui la seva experiència amb el servei de Renfe, una part substancial dels 108,3 milions de viatgers que fan servir cada any els trens de Rodalies de Catalunya (i dels 9,4 milions que viatgen en regionals) no han passat per taquilla, sinó que han comprat el bitllet en alguna de les 430 màquines d’autovenda que hi ha a les estacions de la xarxa.

  • Catalunya Ràdio tindrà un programa sobre literatura a partir del 17 de juny. David Guzman presentarà els dissabtes, d'11 a 12 de la nit, 'Ciutat maragda', un espai que "parlarà de literatura catalana i universal i aproparà els oients a llibres, autors i temes literaris", i que "interrelacionarà la literatura amb disciplines com l’art, la música o el cinema".